Autor: Pani Elżbieta, Styczeń 2017 , 40 stron

Nowość
Podaj adres e-mail, na który otrzymasz informację, gdy ebook będzie tańszy:
Dołącz do 986 osób

Zobacz promocję nowość!

Promocja na ebooki Wejdź do świata gier! [do -60%]

Czytniki e-booków i akcesoria nowość!

Czytniki ebooków i akcesoria

Jaja są nie tylko jednym z najpożywniejszych i najzdrowszych artykułów spożywczych — są również jednym najbardziej niezbędnym, najbardziej rozpowszechnionych. Najłatwiejsze do przyrządzenia, są jednocześnie podstawowym materiałem kuchni wymyślnej i wykwintnej. Jaja są codziennym pożywieniem kilkumiesięcznego dziecka i zgrzybiałego starca. Zjada je codziennie rano i wi eczorem pracownica igły, sklepowa i biuralistka, śpiesząca do pracy, gotując je, lub smażąc naprędce na primusie, lub spirytusówce, jak również i smakosz, spożywający je w postaci wykwintnych „omelettes soufflées z truflami i szparagami” w eleganckiej restauracji. W tej książce znajdziesz takie przepisy jak:  Jaja na miękko  Jaja po wiedeńsku Jaja w koszulkach   Jaja na twardo  Jaja poszetowe  Jajecznica  Jajecznica na maśle Jajecznica ze słoniną Jajecznica z mlekiem  Jajecznica niemiecka (Eierkuchen)  Jajecznica francuska (Aux fines herbes)   Jajecznica z szynką  Jajecznica z parmezanem Jajecznica z grzybami Jajecznica z kiełbasą Jajecznica ze śledziem  Jajecznica francuska, (po Strasbursku)  Jajecznica ze szparagami  Jajecznica z grzaneczkami Jajecznica z pomidorami  Jaja sadzone  Jaja sadzone na maśle  Jaja na śmietanie  Jaja na śmietanie Jaja w sosie pomidorowym  Jaja na buljonie   Jaja na grzankach  Jaja na szynce, lub słoninie  Jaja na pomidorach  Jaja z grzybkami, lub pieczarkami Jaja w muszelkach  Jaja w muszelkach z móżdżkami Jaja w muszelkach z wermiszelem   Jaja w muszelkach z szynką   Jaja z cebulą w muszelkach   Jaja w muszelkach z serem Jaja na grzankach z sardelami  Jaja na grzankach z pomidorami   Jaja na grzankach z pasztetem  Jaja na grzankach z cynaderkami   Jaja na grzankach z cynaderkami  Kotlety z jaj  Timbalki z jaj z szynką Timbalki z grzybkami Timbalki ze świeżemi grzybami Timbalki z rakami  Timbalki ze smardzami   Jajo na twardo z sosem pomidorowym   Jaja z makaronem i chrzanem   Jaja z sosem sardelowym  Jaja nadziewane  Jaja nadziewane rakami i ryżem   Jaja nadziewane sardelami   Jaja nadziewane mięsem  Jaja nadziewane rybą  Jaja nadziewane grzybami Jaja poszetowe w sosie szczawiowym Jaja poszetowe smażone Jaja po rosyjsku (Draczena)   Sznycle z jaj   Sznycle z jaj z mięsem, lub rybą  Ogólne uwagi o robieniu omletów   Omlet zwykły   Omlet francuski (Omelette soufflée)   Omlet litewski  Omlet z cynaderkami   Omlet z szynką   Omlet „aux fines herbes“  Omlet z grzybami  Omlet ze szparagami   Omlet z kalafiorami   Omlet z pasztetem   Omlet po włosku   Omlet z rakami   Omlet z parówkami   Omlet z mięsem  Omlet ze szpinakiem   Jaja z beszamelem   Jaja „a la Trippe“  Jaja „Bordelaise“ Jaja po bretońsku Jaja zapiekane po włosku  Jaja zapiekane w pomidorach  Tartletki z jaj z szynką   Tartletki z jaj z pasztetem  Tartletki z jaj z rybą Jaja zapiekane z rakami Jaja do przekąski  Jaja w sosie majonezowym Jaja w sosie chrzanowym   Jaja w sosie sardelowym   Jaja nadziewane sardynkami   Jaja nadziewane sardelami   Jaja w galarecie do ostrych sosów   Jaja w galarecie z ozorem  Jaja w galarecie z pasztetem   Jaja w galarecie jarskiej   Jaja nadziewane jarzynami Sałatka z jaj z kartoflami   Sałatka wiosenna z jaj Ebook porusza temat potraw. Jedną z istotnych spraw poruszanych w ebooki jest: Przepisy. Jeśli interesuje Cię: naszych, to ebook dla Ciebie.
Więcej

Kupon rabatowy EbookPoint.pl / okolicznościowy

Aby skorzystać z promocji i uzyskać rabat, nie musisz posiadać kuponu rabatowego, ani okolicznościowego. Wystarczy, że skorzystasz z poniższego linku. Kieruje on do sklepu online, gdzie możesz sprawdzić, czy obowiązuje obecnie promocja:

Sprawdź Rabat

Wypromuj się

Prowadzisz bloga, kanał YT, social media, jesteś influencerem, albo po prostu lubisz czytać? Wspieraj z nami czytelnictwo i zachęcaj do tego innych. Napisz o ebooku i uzyskaj promocję. Napisz na kontakt@websoul.pl, aby uzyskać więcej informacji.

Najtańsze oferty na e-booka:

Zobacz, gdzie ebook jest dostępny w najlepszej ofercie:
Ten ebook może być taniej

Nowość
Podaj adres e-mail, na który otrzymasz informację, gdy ebook będzie tańszy:
Dołącz do 986 osób

Inne ebooki w kategorii Inne

Ebook Batman i filozofia. Mroczny rycerz nareszcie bez maski

Albo zginiesz jako bohater, albo dożyjesz dnia, kiedy staniesz się złoczyńcą. Wierzę, że... to, co cię nie zabije, uczyni cię... dziwniejszym Kim jest Batman? Co ukrywa pod czarnym, pancernym ko...
Ebook Zwyciężyć znaczy przeżyć. Ćwierć wieku później

"Książka Aleksandra Lwowa, pisana na jednym oddechu, jest nie tylko z talentem napisanymi wspomnieniami z życia wybitnego wspinacza – jest zarazem najważniejszym leksykonem rodzimego hima...
Ebook Biuro Wszelkiego Pocieszenia. Ministerstwo absurdu

Orzeźwiająca wycieczka w krainę nonsensu, w oparach absurdu... "Tu Biuro Wszelkiego Pocieszenia. Archeologowie odnaleźli ostatnio w internecie blog starożytnego Greka. Wykopano go w ruinach św...
Ebook Biuro Wszelkiego Pocieszenia

  http://biurowszelkiegopocieszenia.pl     Wojciech Zimiński kocha radio, a radio kocha Wojciecha Zimińskiego, czyli ta książka jest owocem szczęśliwej miłości. Sam redaktor Zimiń...
Ebook Detektyw Rutkowski. Prawdziwa historia

Człowiek-legenda polskiej kryminalistyki odtajniony! Rutkowski - to nazwisko budzi kontrowersje. Najbardziej rozpoznawalny z detektywów wciąż wywołuje skrajne emocje wśród milion&oac...
Ebook Dexter. Taki sympatyczny morderca

Nazywam się Dexter i nie jestem pewien, kim jestem. Wiem tylko, że jest we mnie coś mrocznego, ukrywam to i nie mówię o tym, ale On bez przerwy we mnie tkwi — mój Mroczny Pasażer...

ISBN 978-8-3790-0773-8. Porównywarka cen ebooków, które dostępne są w formatach PDF, MOBI i innych. Na urządzenia Kindle i inne. Tutaj znajdziesz ebook, którego szukasz. Nie wszystkie ebooki w ofercie są darmowe. Wspierajmy autorów i kupujmy ebooki.
Tytuł: 100 potraw z jaj. Przepisy naszych babć Ocena: 4.8 Recenzent: Tomasz Smykowski Dodał: Data recenzji: 3 sierpień 2012 Streszczenie: Ebook polecany Opis: Ebook polecany