Autor: Peter H.R. Green, Rory Jones, Grudzień 2019

Nowość
Podaj adres e-mail, na który otrzymasz informację, gdy ebook będzie tańszy:
Dołącz do 863 osób

Zobacz promocję nowość!

Promocja na ebooki Bestsellery Adama Szustaka OP / -35%

Czytniki e-booków i akcesoria nowość!

Czytniki ebooków i akcesoria

Światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii i dyrektor Centrum Celiakii na Uniwersytecie Columbia Peter H.R. Green oraz Rory Jones napisali znakomitą książkę na temat glutenu. Objaśniają w niej naukowe fakty stojące za obecną modą na dietę bezglutenową. Ebook Gluten na widelcu : przedstawia dogłębną analizę każdego objawu i dolegliwości zw iązanych z glutenem, wyjaśnia, w jaki sposób gluten działa w organizmie, komu pomaga, a komu może zaszkodzić, odpowiada na pytanie, co dieta bezglutenowa leczy, podaje, które leki, suplementy i produkty spożywcze mogą powodować problemy, o które często obwiniany jest gluten. Ebook zawiera jasne i przejrzyste wskazówki oraz praktyczne porady, które mogą pomóc każdemu zdrowiej żyć. Dowiedz się: Czy dieta bezglutenowa jest dla ciebie Poznaj ukryte zagrożenia związane z jej stosowaniem Odkryj związek między odżywianiem się, jelitami a mózgiem Pozbądź się dręczących objawów W tej błyskotliwie napisanej książce autorzy wyjasniają, co tak naprawdę wiadomo o glutenie. To niezbędna pozycja dla osób, które szukają nie tylko informacji, lecz także mądrości na temat tego ważnego i budzącego tyle nieporozumień zagadnienia. dr n.med. Jerome Groopman, wykładowca w Harwardzkiej Szkole Medycznej Doktor Peter Green, wiodący specjalista w dziedzinie opieki nad pacjentami z celiakią, oraz specjalizująca się w tematyce naukowej pisarka Rory Jones wyjaśniają dolegliwości związane z glutenem i tłumaczą, w jaki sposób każdy człowiek może zoptymalizować swoje zdrowie. To bardzo pożyteczna Ebook. I łatwo przyswajalna! dr n.med. Martin J.Blaser, specjalista w dziedzinie chorób zakaźnych ze Szkoły Medycznej Uniwersytetu Nowojorskiego, kierownik Projektu Badania Ludzkiego Mikrobiomu i autor książki Utracone mikroby Jeśli rozważasz przejście na dietę bezglutenową lub męczy cię medialny szum związany z glutenem, koniecznie przeczytaj tę książkę. Dwójka uznanych specjalistów przystępnym językiem porządkuje zamieszanie, które powstało wokół glutenu, diety bezglutenowej, celiakii, nieceliakalnej nietolerancji glutenu i innych chorób związnych (rzeczywiście lub rzekomo) z pszenicą. Przy okazji autorzy przedstawiają pułapki diety bezglutenowej, wskazania do niej i mechanizmy schorzeń mających związek z glutenem. Wymieniają choroby, w których dieta bezglutenowa może pomóc, ale tez piszą, dlaczego owa dieta nie jest odpowiednia dla każdego. To jedna z najlepszych książek na ten temat, jakie ukazały się w języku polskim. Damian Parol, dietetyk Autorzy w niezwykle przystępny sposób tłumaczą, kiedy i dlaczego można przejść na dietę bezglutenową i jak bezpiecznie dla zdrowia takie ograniczenia wprowadzić, aby uniknąć niedoborów żywieniowych. Przedstawiają również inne pomysły na radzenie sobie z problemami zdrowotnymi, niekiedy pochopnie uznawanymi za nietolerancję glutenu. To bardzo pouczająca lektura i pozycja obowiązkowa dla wszystkich, którzy rozważają konieczność wykluczenia glutenu z jadłospisu - jako dietetyk przyglądam się temu trendowi z zainteresowaniem, ale i z rozsnącymi obawami. Katarzyna Błażejewska-Stuhr, dietetyk kliniczny, psychodietetyk Badania nad glutenem - tajemniczym białkiem obwinianym o całe zło tego świata - wciąż trwają. Ta lektora nie da ci prostej i jednoznaczej odpowiedzi na pytanie: "Czy mam jeść glyten?". Postawi natomiast przed toba mnóstwo nowych pytań. To prawdziwe kompedium chorób, na które spożywanie glutenu może mieć wpływ, choć nie musi. Autorzy udowadniają, że nie wszystkie problemy trawienne wynikają z faktu spożywania glutenu. Za sporą część kłopotów mogą odpowiadać suplementy, leki, niewłaściwe menu bądź stres. Gluten na widelcu pokazuje też światełko w tunelu wszystkim, którzy muszą stosować dietę bezglutenową do końca życia. Szczepionki czy enzymy wspomagające trawienie tego białka to nie tylko piękna pieśń przyszłości, ale tez obiecujące terapie, nad którymi pracują naukowcy. Justyna Marszałkowska-Jakubik, dietetyk Ebook porusza temat Gluten. Jedną z istotnych spraw poruszanych w ebooki jest: widelcu. Jeśli interesuje Cię: prawda, to ebook dla Ciebie. Dużo wiedzy na temat: modzie w formacie EPUB, MOBI i PDF. Hasło przewodnie tego ebooka to bezglutenową.
Więcej

Kupon rabatowy EbookPoint.pl / okolicznościowy Rabat -24%

Aby skorzystać z tej promocji i uzyskać rabat, nie musisz posiadać kuponu rabatowego, ani okolicznościowego. Wystarczy, że skorzystasz z poniższego linku. Kieruje on do sklepu online, gdzie możesz od razu nabyć ebooka (bądź książkę) ze wskazanym rabatem:

Odbierz Rabat

Wypromuj się

Prowadzisz bloga, kanał YT, social media, jesteś influencerem, albo po prostu lubisz czytać? Wspieraj z nami czytelnictwo i zachęcaj do tego innych. Napisz o ebooku i uzyskaj promocję. Napisz na kontakt@websoul.pl, aby uzyskać więcej informacji.

Najtańsze oferty na e-booka:

Zobacz, gdzie ebook jest dostępny w najlepszej ofercie:
Ten ebook może być taniej

Nowość
Podaj adres e-mail, na który otrzymasz informację, gdy ebook będzie tańszy:
Dołącz do 863 osób

Inne ebooki w kategorii Zdrowie i uroda

Ebook 20 lat mniej. Cofnij czas i zachowaj wieczną młodość!

Eliksir młodości czy gwarant długowieczności? W życiu zwykle czterdzieści lat mija jak jeden dzień. Jednak naprawdę wiek to tylko liczba! Nauka badająca proces starzenia się dowiodła, że włączeni...
Ebook ADHD. Lekarz rodzinny

Jedni mówią "żywe srebro", inni "trudne dziecko". ADHD to skrót oznaczający nadpobudliwość psychoruchową, której towarzyszą zaburzenia koncentracji. Choroba ta zazwyczaj jest kojarzona z dziećmi w w...
Ebook Alergia. Lekarz rodzinny

Zdrowie w pigułce Alergia jest nieprawidłową reakcją układu odpornościowego na różne czynniki zewnętrzne. Mogą to być pyłki, pokarmy, jad owadów, sierść zwierząt, a także roztocza i pleśń. Do t...
Ebook Anatomia i fizjologia dla bystrzaków

Całkowite obnażenie ciała Każdy z nas posiada rozległą wiedzę w jakiejś dziedzinie, dla jednych jest to księgowość, dla innych języki obce albo szczegółowa znajomość życiorysu Alberta Schweitzera....
Ebook Antykoncepcja. Lekarz rodzinny

Zdrowie w pigułce Antykoncepcja współczesna ma ponad 100-letnią tradycję. Jej stosowanie jest potwierdzeniem prawa każdego człowieka do decydowania o wielkości własnej rodziny. Szkolny program n...
Ebook Profilaktyka antyrakowa. Lekarz rodzinny

Zdrowie w pigułce Dla wielu z nas zdiagnozowany rak oznacza jedno - agresywną, nieuleczalną chorobę. Wyrok śmierci. Tymczasem w medycynie jest to ogromnie zróżnicowana, bardzo liczna grupa schorz...

ISBN 9788375795516. Porównywarka cen ebooków, które dostępne są w formatach PDF, MOBI i innych. Na urządzenia Kindle i inne. Tutaj znajdziesz ebook, którego szukasz. Nie wszystkie ebooki w ofercie są darmowe. Wspierajmy autorów i kupujmy ebooki.
Tytuł: Gluten na widelcu. Jeść czy nie jeść - cała prawda o modzie na dietę bezglutenową Ocena: 4.8 Recenzent: Tomasz Smykowski Dodał: Data recenzji: 3 sierpień 2012 Streszczenie: Ebook polecany Opis: Ebook polecany