Jeszcze nigdy nie mieliśmy tylu superfoods… i tylu rodzajów chipsów.
Jeszcze nigdy nie mieliśmy takiego problemu z definicją jedzenia.
Czy wiesz, że na Islandii uprawia się banany, a w Danii jeszcze 30 lat temu nie z nano czosnku? Za życia dwóch pokoleń dokonała się globalna zmiana. Tradycyjne diety oparte na ograniczonej liczbie składników ustąpiły miejsca najrozmaitszym modom i trendom, w mediach roi się od samozwańczych ekspertów żywieniowych, a my czujemy się coraz bardziej zagubieni.
Część z nas korzysta z bogactwa, do którego wcześniej nie mieliśmy dostępu: smakuje egzotycznych ziół, zaopatruje się na ryneczkach i wymienia przepisami na wyszukane potrawy. Innych jedzenie powoli zabija: powoduje cukrzycę i problemy z sercem na skalę dotąd niespotykaną. Zdrowa żywność jest droższa i trudniej dostępna, a otyłość – paradoksalnie – coraz częściej idzie w parze z niedożywieniem.
Tak dziś jemy to pasjonujący reportaż o znikającej godzinie lunchu, sproszkowanych zamiennikach jedzenia takich jak Huel, braku czasu na gotowanie oraz rosnącej popularności weganizmu i Uber Eats. Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak rewolucja żywieniowa wpływa na nasze zdrowie, relacje z ludźmi i otaczający na świat – ta Ebook jest dla Ciebie.
Ebook porusza temat Biografia. Jedną z istotnych spraw poruszanych w ebooki jest: jedzenia.
Aby skorzystać z tej promocji i uzyskać rabat, nie musisz posiadać kuponu rabatowego, ani okolicznościowego. Wystarczy, że skorzystasz z poniższego linku. Kieruje on do sklepu online, gdzie możesz od razu nabyć ebooka (bądź książkę) ze wskazanym rabatem:
Prowadzisz bloga, kanał YT, social media, jesteś influencerem, albo po prostu lubisz czytać? Wspieraj z nami czytelnictwo i zachęcaj do tego innych. Napisz o ebooku i uzyskaj promocję. Napisz na kontakt@websoul.pl, aby uzyskać więcej informacji.
Najtańsze oferty na e-booka:
Zobacz, gdzie ebook jest dostępny w najlepszej ofercie:
Ten ebook może być taniej
Nowość Podaj adres e-mail, na który otrzymasz informację, gdy ebook będzie tańszy:
Eliksir młodości czy gwarant długowieczności? W życiu zwykle czterdzieści lat mija jak jeden dzień. Jednak naprawdę wiek to tylko liczba! Nauka badająca proces starzenia się dowiodła, że włączeni...
Jedni mówią "żywe srebro", inni "trudne dziecko". ADHD to skrót oznaczający nadpobudliwość psychoruchową, której towarzyszą zaburzenia koncentracji. Choroba ta zazwyczaj jest kojarzona z dziećmi w w...
Zdrowie w pigułce Alergia jest nieprawidłową reakcją układu odpornościowego na różne czynniki zewnętrzne. Mogą to być pyłki, pokarmy, jad owadów, sierść zwierząt, a także roztocza i pleśń. Do t...
Całkowite obnażenie ciała Każdy z nas posiada rozległą wiedzę w jakiejś dziedzinie, dla jednych jest to księgowość, dla innych języki obce albo szczegółowa znajomość życiorysu Alberta Schweitzera....
Zdrowie w pigułce Antykoncepcja współczesna ma ponad 100-letnią tradycję. Jej stosowanie jest potwierdzeniem prawa każdego człowieka do decydowania o wielkości własnej rodziny. Szkolny program n...
Zdrowie w pigułce Dla wielu z nas zdiagnozowany rak oznacza jedno - agresywną, nieuleczalną chorobę. Wyrok śmierci. Tymczasem w medycynie jest to ogromnie zróżnicowana, bardzo liczna grupa schorz...
ISBN 978-83-8129-655-7. Porównywarka cen ebooków, które dostępne są w formatach PDF, MOBI i innych. Na urządzenia Kindle i inne. Tutaj znajdziesz ebook, którego szukasz. Nie wszystkie ebooki w ofercie są darmowe. Wspierajmy autorów i kupujmy ebooki.
Tytuł: Tak dziś jemy. Biografia jedzenia
Ocena: 4.8
Recenzent: Tomasz Smykowski
Dodał: Tomasz Smykowski
Data recenzji: 3 sierpień 2012
Streszczenie: Ebook polecany
Opis: Ebook polecany